Hoe werkt ons immuunsysteem? En wat kan Natriche Immune daarin betekenen?

Hoe werkt ons immuunsysteem? En wat kan Natriche Immune daarin betekenen?

Algemeen immuunsysteem

Het immuunsysteem is het gespecialiseerde verdedigingsmechanisme dat ons lichaam inzet tegen indringers, gifstoffen en kankercellen. In ideale omstandigheden is het net sterk genoeg om ziekteverwekkers en kankercellen te vernietigen, maar blijft het voldoende onder controle zodat het ons eigen lichaam niet aanvalt. Er zijn een aantal manieren waarop ons immuunsysteem dit doet. Natriche Immune ondersteunt het immuunsysteem.

immuun systeem afbeelding

Ten eerste beschermen de huid en slijmvliezen ons tegen indringers van buitenaf. Zij vormen namelijk een barrière voor bacteriën en virussen. Dit onderdeel van het afweersysteem maakt geen onderscheid tussen de verschillende typen indringers. Dit wordt ook wel de ‘fysieke barrière’ genoemd. De algemene afweer, de naam zegt het eigenlijk al, richt zich niet specifiek op één ziekteverwekker, maar op alle lichaamsvreemde stoffen die in je lichaam voorkomen.

Eigenlijk is de fysieke barrière ook een onderdeel van het a-specifieke immuunsysteem. Verschillende witte bloedcellen spelen echter binnen deze afweer de hoofdrol. Ze vormen een snelle verdediging, die geen onderscheid maakt tussen de soorten indringers.

De monocyten, een type van die witte bloedcellen ontwikkelen zich tot macrofagen: een soort stofzuigers van het immuunsysteem die bacteriën, lichaamsvreemde cellen en beschadigde en doden cellen opnemen. Verschillende granulocyten (neutrofiele en eosinofiele) kunnen ook stoffen opnemen, maar bevatten daarnaast ook granula (korreltjes in het cytoplasma) die enzymen vrijlaten.

En die enzymen helpen bij het doden en verteren van stoffen. Dan heb je nog basofiele granulocyten waarbij de granula histamine bevat – een stof die een rol speelt bij allergische reacties – en natural-killer-cellen die direct andere cellen kunnen vernietigen. De fysieke barrière en algemene afweer vormen gezamenlijk het aangeboren immuunsysteem waarbij deze eerste verdedigingslinie is vanaf de geboorte aanwezig.

Specifiek immuunsysteem

Het specifieke immuunsysteem is de afweer die je gedurende je leven ontwikkelt. Het systeem richt zich op telkens een bepaalde ziekteverwekker. Daarvoor maakt het gebruik van gespecialiseerde afweercellen. Deze cellen worden ‘dendritische cellen‘ genoemd. Nadat ze een indringer hebben gevangen zullen ze stofjes uitscheiden die andere afweercellen aantrekken. Ook zullen ze onderdelen van de indringer in de eigen celwand inbouwen. Dit heeft een bepaalde reden. Door de stofjes die door de dendritische cellen worden uitgescheiden worden zogenaamde B-cellen en T-cellen aangetrokken. Zodra de B-cellen in contact komen met de onderdelen van de indringer in de celwand van de dendritische cel gebeurt er iets bijzonders. De B-cellen worden omgevormd tot zogenaamde plasmacellen.

De plasmacellen zijn in staat om stofjes te vormen die kunnen binden aan de onderdelen van de indringer in de celwand van de macrofaag. Deze stofjes worden ‘antistoffen‘ of ‘antilichamen‘ genoemd. De onderdelen van de indringer waartegen ze gericht zijn worden ‘antigenen’ genoemd. De antistoffen zullen alleen binden aan de antigenen van de bacterie of het virus dat door de betreffende dendritische cel wordt aangeboden. Dat maakt dat ze dus heel specifiek tegen een bepaald soort indringer gericht zijn. Daarom heet dit onderdeel van het afweersysteem ook wel het ‘specifieke immuunsysteem‘.

Veroudering en het immuunsysteem

Ten eerste, Je afweersysteem verandert tijdens je leven. Ten tweede, Bij de geboorte is er nog geen sprake van volledig functionerende specifieke immuniteit, wel hebben pasgeborenen antilichamen van de moeder die tijdens de zwangerschap de placenta zijn gepasseerd. Deze antilichamen beschermen intussen een kind totdat de eigen afweer ontwikkeld is. Via moedermelk ontvangen baby’s ook antilichamen.
Ten gevolge van de leeftijd  en het steeds ouder worden neemt de effectiviteit van het afweersysteem af.

Je bent minder goed in staat om lichaamseigen van lichaamsvreemd te onderscheiden, waardoor auto-immuunziekten op latere leeftijd meer voorkomen. Macrofagen vernietigen lichaamsvreemde stoffen langzamer, T-lymfocyten reageren minder snel op antigenen en er zijn minder lymfocyten beschikbaar voor nieuwe antigenen. Een ouder lichaam is minder goed in staat om op een nieuwe ziekteverwekker te reageren.Ook de hoeveelheid complementeiwitten is bij ouderen kleiner dan bij jongeren.

Daarnaast produceert het oudere lichaam minder antilichamen als reactie op een antigeen en de antilichamen zijn ook minder goed in staat om zich aan een antigeen te binden. Dit verklaart mogelijk waarom oudere mensen vatbaarder zijn voor infecties als longontsteking en griep, maar ook bepaalde vormen van kanker.

Natriche Immune ondersteunt het immuunsysteem

Het is dus zeer belangrijk, vooral op oudere leeftijd, dat het immuunsysteem gezond en sterk is. Maar dit is niet bij iedereen het geval. Een slecht dieet, stress of een ziekte kunnen allemaal zorgen voor een verzwakt immuunsysteem. Dit is waar Natriche Immune in beeld komt want Natriche Immune ondersteunt het immuunsysteem. De unieke samenstelling van een Natriche Immune soft capsule, is dé ideale combinatie om uw eigen immuunsysteem te ondersteunen. Ofwel Natriche Immune heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.

Doos Natriche Immune

Natriche Immune

Onze soft capsule en haar inhoud is 100% van een natuurlijke oorsprong en daarbij gemakkelijk in te nemen. De Zink, Selenium zijn in combinatie met Omega 3 olie de basis voor het ondersteunen van het immuunsysteem, en is geschikt voor iedereen. De meest optimale dosering van Gist beta Glucan, bedraagt slechts 2x per dag inname van onze soft capsule.

De werking van Gist beta Glucan, wordt wereldwijd geroemd om haar werking, vele rapporten van wetenschappers zijn reeds gepubliceerd. Natriche Immune, is een proactief supplement, die het hele jaar door genuttigd kan worden. Natriche Immune ondersteunt het immuunsysteem.

www.natriche.com

Bekijk de producten

Bekijk de producten